Економска школа

Почетак » Опште » Прво место на такмичењу „Мој град – престоница културе“

Прво место на такмичењу „Мој град – престоница културе“

Архиве

Дана 4.4.2024. год на Факултету за туристички и хотелијерски менаџмент Универзитета Сингидунум у Нишу одржано је такмичење „Студија случаја из области туризма“ за средњошколце јужне и југоисточне Србије. Овогодишња тема такмичења је Културни туризам – Мој град – престоница културе.
Циљ овог такмичења је упознавање средњошколаца са културним ресурсима Србије, креирањем специфичних програма путовања, решавањем пословних изазова, менаџментом, интернет маркетингом, као и развијање њихове креативности и самопоуздања, комуникационих вештина, као и међусобно упознавање и дружење средњошколаца.

На такмичењу је учествовало 25 тимова. Тим наше школе „Витезови“ који чине ученици Нина Пајевић и Михајло Миленковић, са ментором Снежаном Мијајловић, професором географије представили су културно-историјску баштину општине Куршумлија. Нагласили су лепоту и значај куршумлијских цркви, манастира Светог Николе, манифестацију „Немањини дани“, витештво и удружење „Чувари белих цркви“, знамените личности нашег града, места за излазак, бање Куршумлије и Ђавољу варош. Кроз занимљиву причу и презентацију, жири и публика су упознали чари Куршумлије.

Тим Економско-техничке школе освојио је прво место на такмичењу и освојио наградно путовање за Будимпешту. Тим се захваљује монаху Симеону, монаху манастира Свети Никола, Туристичкој организацији општине Куршумлија, Удружењу „Чувари белих цркви“ и свим наставницима Економско-техничке школе који су несебично помогли реализацију пројекта.


Постави коментар