Економска школа

Почетак » Опште » СВЕТСКИ УКУСИ У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ У КУРШУМЛИЈИ

СВЕТСКИ УКУСИ У ЕКОНОМСКОЈ ШКОЛИ У КУРШУМЛИЈИ

Advertisements

          У духу традиционалне сарадње са Високом пословном школом струковних студија, наставник вештина за гастрономску групу предмета Момчило Цонић одржао је угледни час за ученике кулинарског смера Економске школе. Момчило Цонић је члан WAKS-a, међународни судија на такмичењима, учесник бројних међународних такмичења у гастрономији и специјалиста аутохтоне гастрономије.

             Наставник Цонић је са својим студентима показао ученицима кулинарима нове технике у припремању гастрономских специјалитета. Такође, наши наставници су имали прилику да се упознају са трендовима који владају у светској гастрономији.

           Момчило Цонић истиче да ће се од септембра месеца интезивирати сарадња у едукацији наставника куварства Економске школе у савременом кабинету куварства Високе пословне школе струковних студија, Лесковац.

         Директор Економске школе Ратомир Пантовић истиче да је посета познатог гастронома једна од многобројних акција планирана у оквиру сарадње двеју школа. Само у овој години, Висока пословна школа струковних студија организавала је обуку и такмичење у оквиру програма „Школа студентског и ученичког предузетништва“ где су учествовале ђачке компаније наше школе. Такође, за учеснике овог такмичења Висока пословна школа организовала је посету сајму туризма у Београду и стимулативни излет на Копаоник.

            Ова сарадња је од обостраног значаја. Висока пословна школа струковних студија у Лесковцу на овај начин добија интересенте за упис смерова којима она располаже, а Економска школа у Куршумлији прилику за едукацију и осавремењивање наставе куварства. То је и иначе један од приоритета Економске школе – упућивање и усмеравање ученика на даље усавршавање.

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: